Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ірина Верещук

Фб Верещук

Вівторок, 25 жовтня 2022, 16:20

Верещук благає українців не вертати на зимівлю додому на парасольках

Ірина Верещук

Ірина Верещук просить українців, які виїхали за кордон, не повертатись зимою в Україну.

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні, 25 жовтня, в ефірі марафону новин міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що українцям, які з початку повномасштабної війни РФ проти України виїхали за кордон, краще не повертатись в Україну цієї зими через велике навантаження на електромережі.

"Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають. Ви бачите, що робить Росія, всі це бачать. Повернутись зараз – це знову ж наразити на небезпеку себе, своїх дітей, своїх всіх вразливих родичів, які можуть бути або хворі, або маломобільні, або старшенькі. Тобто – не треба цього робити. Якщо є можливість, залиштесь поки що перезимувати за кордоном" – зазначила Ірина Верещук.

За її словами, повертатися краще весною.

"Поки що давайте утримаймось, тому що ми розуміємо, що ситуація буде лише погіршуватися – і в цю зиму нам треба вижити. От виживемо, переживемо зиму, а далі будемо думати про все решта" – додала Верещук.

Зазначимо, з 25 жовтня на Львівщині запровадили віялові відключення електроенергії для населення. Ще 10-11 жовтня по території області зафіксували удари по об'єктах енергетичної інфраструктури. За два дні було фактично знищено 4 електропідстанції.

Також через брак газу у Червонограді можуть включити опалення лише з 1 листопада, а у Львові планують розпочати опалювальний сезон, коли температура повітря впродовж трьох днів не перевищуватиме 8°С.

Додамо, 4 листопада 2021 року Верховна Рада призначила львівську нардепку Ірину Верещук новою міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.