Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дрогобич

П'ятниця, 25 листопада 2022, 12:24

У Дрогобичі виділили ділянку для будівництва індустріального парку

Дрогобич

Депутати міськради Дрогобича виділили 19 га землі на вул. Наливайка-Гайдамацькій для будівництва індустріального парку "Галіт".

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 24 листопада, на сесії депутати Дрогобицької міської ради прийняли рішення про виділення земельної ділянки для будівництва індустріального парку "Галіт" в Дрогобичі.

Майбутній індустріальний парк отримає в оренду ділянку площею 19 гектарів на вулиці Наливайка-Гайдамацькій у Дрогобичі.

Зазначимо, ще влітку цього року керуючою компанією з будівництва індустріального парку в Дрогобичі затвердили ТОВ "ЄТІ ПРО". Згідно з концепцією майбутнього парку "Галіт", яку компанія представила, його площа становитиме 101, 3 тисяч м². Орієнтовна кількість створених робочих місць – 1 470 осіб.

Відповідно до затвердженого рішення, земельна ділянка виділяється в оренду ТОВ "ЄТІ ПРО" на 30 років. На час будівництва індустріального парку, діятиме пільгова ставка оренди, в розмірі 1% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки на період до завершення будівництва. Всі права та обов’язки сторін та відповідальність в разі порушення термінів будівництва прописані в договорі, який міська рада уклала з керуючою компанією майбутнього індустріального парку. 

 

Нагадаємо, у червні Дрогобицька міськрада оголосила відкритий конкурс з відбору керуючого Еко-смарт індустріального парку "Галіт", а на початку листопада уряд вніс "Галіт" до реєстру промислових парків України.

Додамо, Верховна Рада України прийняла законопроєкти, якими запровадила податкові та митні пільги для індустріальних парків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.