Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

генератори

Середа, 18 січня 2023, 15:46

У Львові з початку року майже 80 підприємцям відшкодували 50% вартості генераторів

генератори

З початку року міськрада компенсувала 50% вартості закупівлі генераторів для 109 львівських підприємців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні Львівська міськрада профінансувала закупівлю генераторів для 79 підприємців у межах міської програми компенсації 50% вартості електрогенераторів, але не більше 80 тис. грн, для підприємців міста.

Це заклади харчування: кафе і ресторани, продуктові магазини, мініпекарні, перукарні, приватні заклади освіти.

"Програму було прийнято 6 грудня 2022 року. Опрацювання заяв на компенсацію коштів за купівлю генераторів триває і цього року. Підприємства можуть отримати компенсацію в розмірі 50% від вартості електрогенератора, але не більше 80 тис. грн. Станом на сьогодні, від початку року вже 79 підприємств подали заяви на компенсацію" – пояснила директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич.

За її словами, подавати документи можуть всі підприємства, що зареєстровані у Львові.

"Ми допомагаємо сімейним пекарням, закладам громадського харчування, продуктовим магазинам, але лише тим, що не продають алкогольні та тютюнові вироби, приватним закладам освіти, аптекам і навіть салонам краси" – додала Кулинич.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року у Львові затвердили програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для ОСББ під час опалювального сезону. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 30 тис. грн.

Крім цього, у грудні 2022 року депутати Львівської міської ради дозволили компенсувати 50% вартості генераторів для продуктових магазинів та кафе.

Минулого року Львівська міськрада компенсувала 50% вартості закупівлі генераторів для 27 ОСББ та 109 підприємців.

Додамо, у Держенергонагляді роз'яснили як правильно під'єднати генератор до будинку, а екологи розповіли про дозволи на викиди шкідливих речовин від генераторів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.