Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Місто літератури ЮНЕСКО

П'ятниця, 17 лютого 2023, 12:55

У Львові триває прийом заявок на Премію міста літератури ЮНЕСКО

Місто літератури ЮНЕСКО

З 24 січня до 24 березня приймаються книги до номінації на Премію міста літератури ЮНЕСКО.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У місті триває прийняття заявок на премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО, що стартував 24 січня через онлайн платформу та триватиме до 24 березня 2023 року.

Переможець отримає 150 тис. грн, а також передбачено винагороду у 100 тис. грн за найкращий текст, який є рефлексією на тему війни. Крім цього, грошову премію цього року профінансує естонське місто Тарту.

Премія присуджується авторам за завершений, оригінальний чи перекладний твір, який вперше опублікований у попередньому календарному році.

Детальніше з положенням про конкурс можна ознайомитися за посиланням.

Зазначимо, у грудні 2015 року Львів увійшов до Мережі креативних міст ЮНЕСКО, здобувши титул Місто літератури ЮНЕСКО, а у 2018 році заснував Премію міста літератури ЮНЕСКО, що присуджується автору або перекладачеві за оригінальний або перекладний художній твір, що вперше опублікований українською мовою, було подано 70 видань. 

У 2021 році Премію міста літератури ЮНЕСКО отримав перекладач і письменник Сергій Осока за збірку "Три лини для Марії".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.