Тендери на закупівлю кам’яного вугілля на Львівщині не відбулися

Понеділок, 25 лютого 2013, 11:07

Жоден із чотирьох тендерів на закупівлю кам’яного вугілля, що здійснювалися на замовлення державних установ Львівщини, цього року не відбувся.

Про це повідомили Наші гроші.Львів з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Торги відмінено з двох причин: «допущено менше двох учасників» або «неможливості усунення  порушень,  які  виникли через виявлені порушення законодавства з питань державних закупівель».

Відмінені також і більшість інших торгів на закупівлю палива для державних установ Львівщини.

Із 29 оголошень за 2013 рік лише у 8 випадках було закуплено бензин.

Найпопулярніша причина відміни торгів, як і у випадку з вугіллям, «неможливості усунення  порушень,  які  виникли через виявлені порушення законодавства з питань державних закупівель».

Нагадаємо, голова  Львівської області Михайло Костюк ініціював передачу від місцевих органів влади Львівській ОДА повноважень на проведення тендерів із закупівлі кам’яного вугілля, а також надання послуг з ремонту комунальних доріг. Пояснювалось це необхідністю «здешевлення вартості вугілля та покращення контролю за його якістю».

Варіанти на офіційний запит щодо цієї ініціативи Костюка отримали наступну відповідь від Департаменту житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та ПЕК: «Станом на 20.02.2013 року відсутні розпорядчі документи обласної державної адміністрації щодо проведення процедури закупівля кам’яного вугілля».  

Натомість, ще 6 вересня 2012 року, як писали "Варіанти", перший заступник голови Львівської ОДА Б.Матолич видав доручення № 64, яке є в розпоряджені редакції, і в якому зазначено: 

"З метою своєчасного забезпечення якісним вугіллям бюджетних установ,відповідно до ст. 13 Закону України «Про здійснення державних закупівель», постанов Кабінету Міністрів України від 4 липня 2012 року № 602 «Про особливості виконання рамкових угод», № 603 «Про затвердження Порядку визначення генеральних замовників та взаємодії замовників з генеральним замовником за рамковими угодами» та наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 24 квітня 2012 року №504 «Про затвердження Порядку визначення предмета закупівлі»:

 Головам районних державних адміністрацій

1. Організувати роботу щодо делегування повноважень з організації закупівлі вугілля у 2013 році для бюджетних установ (освіти, охорони здоров’я, культури, соціального захисту та інших) генеральним замовникам за рамковими угодами (головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації, головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації, управлінню культури облдержадміністрації, головному управлінню соціального захисту населення облдержадміністрації) за кошти відповідних місцевих бюджетів.

 Термін:   до 1 листопада  2012 року". 

 

 

Мітки: кам'яне вугілля, Костюк, тендер