Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський трамвай

Понеділок, 16 грудня 2019, 16:00

У Львові визначили компанії, які впроваджуватимуть е-квиток

Львівський трамвай

У тендері на розробку сервісу e-квитка у Львові перемогли SoftServe та Mikroelektronika.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За результатами тендеру на розробку сервісу е-квитка у Львові переможцем став чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o., та SoftServe – Municipal Technologies LLC. Зараз іде підготовка документів для підписання договору з переможцем, в якому буде прописано послідовність дій у провадження автоматизованої системи обліку проїзду в громадському транспорті міста.

"Вони запропонували найкращі умови за принципом ціна-якість. Вартість системи на 10 років 11,6 млн €. Е-квиток кредитується Європейським банком реконструкції та розвитку. Банк вже завершив перевірку та акцептацію підрядника. Далі підписуємо контракт і впроваджуємо електронний квиток. Важливим критерієм при виборі підрядників, в першу чергу, став досвід впровадження таких проектів у інших країнах. І він успішний" – повідомив в себе на фейсбук-сторінці мер Львова Андрій Садовий.

За словами прес-секретарс у ЛКП "Львівавтодор" Олексія Хміля, за результатами оцінки шістьох технічних пропозицій, що були подані на перший етап тендеру, до участі у другому етапі було відібрано 3 компанії:

"Зокрема, 1. Консорціум естонських компаній "Ріданго" та "Дател"; 2. Консорціум у складі чеської компанії "Мікроелектроніка" та львівського ТОВ "СофтСерв – Муніципальні технології"; 3. консорціум у складі трьох італійських компаній "Альмавіва", "АЕП", "Сварко Мізар" та львівського партнера "Сварко Україна". На другий етап тендеру свої пропозиції подали тільки дві компанії: Естонські "Ріданго" та "Дател" і консорціум чеської та львівської компанії" – поянив Олексій Хміль.

За такими показниками найменшу ціну надав чесько-український консорціум "Mikroelektronika spol s r.o." та "SoftServe — Municipal Technologies LLC".

"Основна різниця між двома пропозиціями є в тому, що "Mikroelektronika" та "SoftServe" розробляє програмне забезпечення і передає його у власність міста, а "Ріданго" та "Дател" надають своє програмне забезпечення за яке місто мало б сплачувати щорічно біля 360 тис. євро. І загальна вартість платежів за ліцензію становить 3,6 млн. євро за 10 років. І в майбутньому також ми б платили ліцензію за цей програмний продукт" – зазначив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

За його словами, найкращу пропозицію надав консорціум "Mikroelektronika" та "SoftServe". Їх пропозиція менша майже на 2 млн. євро. 

Нагадаємо, 14 серпня завершився перший етап тендеру впровадження е-квитка у Львові. Ще 20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка. Тоді ж міськрада обіцяла впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

Згодом міськрада планувала обладанати перший трамвай системою електронної оплати у серпні-вересні цього року. При впровадженні е-квитка у Львові, щоб отримати змогу безкоштовного проїзду у місті, пасажирам-пільговикам необхідно замінити посвідчення на дисконтну картку. Місячний електронний квиток у транспорті Львова може коштувати орієнтовно 400-500 грн.

Зазначимо, 24 січня 2017 року у Львові запровадили систему безготівкової оплати за проїзд в електротранспорті. Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті. А у березні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток та перейти через 5 років на автобуси та електротранспорт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.