Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

фонтан "Кульбаба"

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 21 квітня 2023, 11:03

Львівська міськрада присвячує фонтан "Кульбаба" Герою України Дмитру Коцюбайлу

фонтан "Кульбаба"

На фонтані "Кульбаба" встановлять пам'ятну таблицю Герою України Дмитру "Да Вінчі" Коцюбайлу.

Сьогодні, 21 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про встановлення інформаційно-пояснювальної таблиці на фонтані на площі Галицькій з метою увіковічення пам'яті учасника бойових дій, Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла.

Зокрема, на фонтані "Кульбаба" планують встановити пам'ятну таблицю з написом, що цей фонтан присвячується Дмитру "Да Вінчі" Коцюбайлу та всім добровольцям російсько-української війни. 

Виконком поклав функції замовника на проєктування, виготовлення та встановлення інформаційно-пояснювальної таблиці на Галицьку районну адміністрацію.

Зазначимо, доброволець, командир 1 ОМБ "Вовки Да Вінчі" ЗСУ Дмитро Коцюбайло з позивним "Да Вінчі", уродженець Івано-Франківщини, загинув 7 березня цього року під Бахмутом.

Нагадаємо, у липні 2022 року виконком Львівської міськради зобов'язав "Львівводоканал" звершити реконструкцію та ввести фонтан в експлуатацію. Фонтан "Кульбаба" мав запрацювати до середини квітня цього року.

Додамо, у червні 2019 року археологи знайшли мури давнього костелу Воздвиження Чесного Хреста на площі Галицькій, коли підрядна організація ПП "Патронат" розпочала реконструкцію фонтану "Кульбаба" під сухий фонтан з відкритим доступом до води.

У жовтні того ж року влада Львова пообіцяла на місці фонтану "Кульбаба" знести кіоски, облаштувати сквер та встановити новий фонтан.

У 2020 році стало відомо, що облаштування сухого фонтану на місці "Кульбаби" обійдеться у 4,5 млн грн з бюджету Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.