Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Укрзалізниця

Вівторок, 23 травня 2023, 11:32

Укрзалізниця до кінця року планує прокласти євроколію до Скнилова

Укрзалізниця

Укрзалізниця планує завершити проєкт будівництва євроколії між Польщею та станцією Скнилів у Львові до кінця цього року.

Про це повідомляє Українська правда.

"Укрзалізниця" до кінця року завершить проєктування будівництва залізничної колії європейського стандарту 1435 мм (євроколії) від державного кордону з Польщею до Львова на ділянці Мостиська – Скнилів.

"Плануємо завершити розробку проєктної документації будівництва колії завширшки 1435 мм від державного кордону з Польщею до Львова. Йдеться про будівництво ділянки Мостиська – Скнилів. Наразі вже маємо техніко-економічне обґрунтування. Плануємо завершити проєктування будівництва у 2023 році" – заявив голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко

Він додав, що реалізація цього проєкту надасть змогу організувати сполучення євроколією зі Львова до Кракова, Праги та Відня.

Зазначимо, як стало відомо на початку травня цього року, євроколію не планують прокладати до головного вокзалу Львова, а лише до станції Скнилів.

Нагадаємо, в рамках проєкту Варшава – Львів – Київ стартувало будівництво нової швидкісної залізничної колії зі столиці Польщі до Львова з передбачуваною максимальною робочою швидкістю 250 км/год, яке може тривати від 3 до 5 років.

Додамо, у січні цього року стало відомо, що "Укрзалізниця" планує прокласти до Львова три вузькі шляхи європейського стандарту: з Варшавського напрямку, з Кракова через Перемишль та з Угорщини, через що з'явилася ідея створити транспортний хаб у Жовкві.

У квітні цього року залізничники розпочали тестову поїздку євроколією Люблін – Рава-Руська, а з червня Польща запускає пасажирське залізничне сполучення між Варшавою та Рава-Руською.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.