Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Вороного, 4

google.com.ua

Четвер, 25 травня 2023, 17:05

Голосяткам і самопомічницям муляє одне місце парківка на Вороного

вул. Вороного, 4

Депутати не внесли паркінг на вул. Вороного у перелік паркувальних майданчиків Львова, що автоматично не дозволило б забудову цієї ділянки.

Сьогодні, 25 травня, на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до ухвали "Про затвердження збору за місця для паркування транспортних засобів та плати за паркування транспортних засобів на території м. Львова".

"За" проголосували 38 депутатів.

Депутати, на прохання представників від партії Голос та Самопомочі, виключили з цієї ухвали ділянку на вул. Вороного, 4, де зараз розташована стоянка, на якій паркується 25-40 авто.

Зазначимо, внесення вул. Вороного, 4 у перелік місць для паркування транспортних засобів у Львові автоматично б унеможливило забудову цієї земельної ділянки, де, згідно з детальним планом території в районі вул. М. Вороного, що депутати Львівської міськради затвердили у лютому 2022 року, планувалось збудувати багатоповерховий готель.

Раніше архітектурне бюро АБМК представило концепцію нової будівлі, що передбачає будівництво дворівневого підземного паркінгу на понад 70 місць, а також громадського простору на даху будівлі зі сквером, дитячим майданчиком, літнім театром, мистецькою галереєю та соціальним коворкінгом.

Однак у листопаді минулого року Верховний Суд заборонив будь-яку забудову вул. Вороного, визнавши її незаконною.

Натомість депутати дозволили облаштувати новий майданчик для паркування у Залізничному районі Львова на вул. Миру (смт Рудне), загальною кількістю 32 машиномісця, а також ще два майданчики для службового паркування:

- на вул. Данила Апостола, 11 – на 45 паркомісць;

- на вул. Данила Апостола, 14б – на 30 паркомісць.

Додамо, з 21 квітня у Львові запрацювали 9 нових майданчиків для платного паркування авто, загальною кількістю 172 місця, оператором яких стало ЛКП "Львівавтодор".

Додамо, у міськраді пропонують підняти тарифи на паркування у Львові та зробити його платним у всіх зонах й у вихідні дні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.