Зміст статті

23 липня 2023олександр ковальчук

Пісні фронту 2023 (# 69)

Деяка українська попмузика під час війни з Росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними навколишній війні з Росією.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики.

Без Обмежень

Богомільні вакарчукісти не втомлюються вдячно ловити ті крихти музики, які колись ненароком впали зі столу фізичного Славка. Дивно, але у цьому прикладі діяльності секти святого Вакарчука чомусь виразно бракує голосу Дзідзя. Ще трохи й Шумей та гурт Без Обмежень почнуть змагатися між собою за звання найбільш старанного посіпаки пана Вакарчука.

Nia Barbia

Бездарна репериця Nia Barbia з беззубими понтами та згадками про Зінедіна Зідана. Найбільший маразм з часів Марка Матерацці. Краще б вона шопилась у Злотих терасах чи сходила до бібліотеки біля Вісли.

Drevo

Альтернативний кос під Олега Скрипку. Безпричинний та карикатурний. Гей, ми булі, булі на селі.

Fiamma

Італійсько-український репер Fiamma намагається стібати Клоннекса. І попри все він таки має на це певні підстави. От тільки фіти, як і на останньому альбомі Клоннекса, абсолютно ніяк не дотягують до його рівня.

Mako

Плаксивий трепчик про королеву з набурмосеним речитативом про якусь дріб'язкову фігню на копиці.

Уляна Шуба

За таке наївне зазіхання на священні тексти десь трохи має напружитися сам Альберт Цукренко. Фраза "Танцювати – не є гріх" – то всі гроші (більше купони, аніж гривні).

Quest Pistols

Рагуль-поп у всій одноманітній красі свого нещастя. Мусять ще обов'язково взяти четвертим до бенду безпритульного хлопчика Вельбоя.

Kadnay

Після адекватного соулу під Ківануку гурт Kadnay навіщось пішов на більш попсові території, де все ще варто нагадувати про уважніше ставлення до слів та інтонацій.

Sonnium

Сонний львівський репер Sonnium зі своїм набридливим шамкотінням про щось зовсім мізерне. І він ще думає, що має свій вайб.

Ukiez

Косметична готика від гурту пабного кантрі з реконструкторським мисленням під час великої війни. Назґули, серйозно? А де тоді лев Аслан у фіналі? Термінова потрібна колаба з Тріо Маренич для пожвавлення артистичного досвіду.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.