Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Тіщенко

Фб Тіщенка

Четвер, 17 серпня 2023, 17:24

Тіщенко може піти з Львівського обласного військкомату

Олександр Тіщенко

Володимир Зеленський підписав указ про звільнення керівників всіх обласних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Про це йдеться в указі Президента України №491/2023 від 17 серпня 2023 року.

Президент Володимир Зеленський підписав указ із рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони України до головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звільнити всіх обласних військкомів.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року "Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України" – йдеться у указі.

Зазначимо, 11 серпня президент на засіданні РНБО вирішив звільнити всіх обласних військкомів і призначати на ці посади людей, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після проходження ними перевірки СБУ.

Нагадаємо, з лютого 2022 року Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки очолював Олександр Тіщенко, який на місцевих виборах-2020 пройшов до Львівської обласної ради від партії Слуга народу.

Тіщенко вже очолював Львівський обласний військкомат. Зокрема, його призначили на цю посаду у червні 2016 року, а звільнили – 7 грудня 2020 року. До цього Тіщенко неодноразово виконував обов'язки головного військового комісара Львівщини, але тимчасово. 

У 2020 році він задекларував 700 тисяч гривень готівки та рахунок у банку.

Додамо, на початку серпня цього року правоохоронці викрили масштабну схему видачі довідок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби на Львівщині та ще в дев'яти областях України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.