Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Вороного, 4

city-adm.lviv.ua

Четвер, 24 серпня 2023, 12:05

Депутати дозволили Ательєру забудувати готель на Вороного

вул. Вороного, 4

Депутати дозволили спорудити готель на місці парковки на вул. Вороного, 4.

Вчора, 23 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати надали дозвіл ТзОВ "Ательєр" на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. М. Вороного, 4.

"За" проголосували 37 депутатів.

Йдеться про дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо будівництва 6-7 поверхового готелю на вул. Вороного, 4, де зараз розташована стоянка. Хоча у листопаді минулого року Верховний Суд заборонив будь-яку забудову вул. Вороного, визнавши її незаконною.

Також у травні цього року депутати відмовились внести вул. Вороного, 4 у перелік місць для паркування транспортних засобів у Львові, що автоматично б унеможливило забудову цієї земельної ділянки, де, згідно з детальним планом території в районі вул. М. Вороного, що депутати Львівської міськради затвердили у лютому 2022 року, ТзОВ "Ательєр", якому належить будинок на вул. Вороного, 4, планувало збудувати багатоповерховий готель.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Ательєр" зареєстроване з 2007 року у Львові, основний вид діяльності − діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування. Засновником є ТОВ "Ларсун", а кінцевим бенефіціаром − Назар Купибіда. Директор компанії − Іван Лунь.

Нагадаємо, раніше архітектурне бюро АБМК представило концепцію нової будівлі, що передбачає будівництво дворівневого підземного паркінгу на понад 70 місць, а також громадського простору на даху будівлі зі сквером, дитячим майданчиком, літнім театром, мистецькою галереєю та соціальним коворкінгом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.