Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Адамик

Фб Адамика

Середа, 4 жовтня 2023, 09:53

Містобудівні повноваження мають лишитися у компетенції виключно Львівської міськради – Адамик

Петро Адамик

Депутати Львівської міськради вважають, що містобудівні повноваження не можна передавати ні районній, ані обласній радам.

Про це повідомив голова фракції Європейська Солідарність у Львівській міській раді Петро Адамик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 3 жовтня під час виступу на круглому столі "Реалії та перспективи містобудівної діяльності у Львові", що відбувся за ініціативи Асоціації західноукраїнських забудовників, Петро Адамик заявив, що містобудівні повноваження мають лишитися у компетенції виключно Львівської міської ради.

"Влада Львова повинна прагнути до того, щоб Львів був не лише гарним та затишним, але й прозорим i справедливим містом для бізнесу та інвестицій. Саме у цьому й проблема, що виникла під час пошуку тієї моделі, за якою у нашому місті мають видавати містобудівні умови.

У цій ситуації депутатський корпус Львівської міської ради вважає, що містобудівні повноваження мають лишитися у компетенції виключно Львівської міської ради. Їх не можна передати нікому іншому: ні районній, ані обласній радам" – заявив Адамик.

Він пояснив, що потрібно знайти компромісне рішення, яке дозволить у межах чинного законодавства вибудувати нову прозору та зрозумілу модель ухвалення містобудівних рішень та видання містобудівних умов забудовникам у Львові.

"Водночас депутатам залежить на двох важливих моментах. По-перше, для всіх забудовників мають діяти однакові та зрозумілі для всіх правила на ринку. А по-друге, депутати та влада Львова більше не мають чути від мешканців нарікання на те, що забудовники виявились недобросовісними" – додав Петро Адамик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.