Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Фрідман

Вівторок, 10 жовтня 2023, 16:14

Садовий забрав у кумпеля Фрідмана Почесний знак святого Юрія

Михайло Фрідман

Андрій Садовий скасував своє розпорядження про нагородження російського олігарха Михайла Фрідмана "Почесним знаком святого Юрія".

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового №422 від 2 жовтня 2023 року.

Андрій Садовий підписав розпорядження, згідно з яким скасував своє розпорядження від 3 червня 2011 року, яким він нагородив відзнакою "Почесний знак святого Юрія" російського оілгарха, уродженця Львова Михайла Фрідмана.

"У зв'язку із повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України вважати таким, що втратило чинність розпорядження Львівського міського голови від 03.06.2011 № 226 "Про нагородження відзнакою "Почесний знак святого Юрія" М. Фрідмана" – йдеться у розпорядженні.

Зазначимо, Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який потрапив під санкції Євросоюзу та Великої Британії. На початку вересня цього року СБУ повідомила йому про підозру у фінансуванні війни проти України, а у серпні цього року Бюро економічної безпеки оголосило підозру Фрідману через відмивання 100 млн грн.

В Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володів компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). Також він був одним зі  співвласників націоналізованого Sense Bank, у який перейменували "Альфа-банк Україна", щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". 

Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Крім цього, у вересні цього року журналісти-розслідувачі помітили львівську архітекторку Анну Камишан, що займається проєктом відновлення Маріуполя, у Лондоні разом з Фрідманом.

Додамо, нещодавно Андрій Садовий також скасував розпорядження про нагородження російського музиканта Юрія Башмета "Золотим гербом Львова".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.