Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Вівторок, 12 грудня 2023, 10:39

У Львові штрафуватимуть перевізників, які їздитимуть з неробочими валідаторами

львівські маршрутки

Такі маршрутки мають з’їхати з рейсу для ремонту обладнання, а перевізник має випустити на лінію резервний транспорт. 

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

За словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олега Забарило за перший день впровадження безготівкової оплати у громадському транспорті зафіксовали незначні несправності з обладнанням у 6 транспортних засобах, їх зняли з рейсів та замінили резервними.

"Але, загалом, перші дані показують, що система працює коректно, кошти при оплаті готівкою обліковуються. Що стосується коштів, які стягуватимуться при розрахунку банківськими картками – то ці дані будуть завтра. Бо система працює за принципом відкладеної авторизації" – зазначив Олег Забарило.

Керівник ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк відзначив, якщо обладнання в транспорті не працює, водій має завершити рейс, висадити пасажирів на кінцевій зупинці та з’їхати з рейсу для ремонту обладнання. А перевізник має випустити на лінію резервний транспорт. У протилежному випадку перевізник ризикує отримати штраф.

"Ми це контролюватимемо, бо є система диспетчеризації і ми бачимо, чи працює обладнання. І ми маємо можливість штрафувати перевізників за неякісну роботу. Щомісяця на перевізників накладається близько 100-120 тис. грн штрафів за неякісну роботу" – зауважив Олег Забарило.

Нагадаємо, вчора у Львові почала діяти безготівкова оплата у всьому громадському транспорті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.