Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

забудова на вул. Панча

lviv.ridne.net

Вівторок, 16 червня 2015, 11:51

На вул. Панча у Львові незаконне будівництво

забудова на вул. Панча

Вчора пройшли громадські слухання щодо ситуації з самовільним будівництвом на вул.Панча, 12-18.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповів директор департаменту містобудування Львівської міськради Андрій Павлів, місто не видавало містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоповерхового житлового будинку. Також Шевченківська РА не надавала дозволу на облаштування будівельного майданчика для зведення будинку на вул.Панча, 12-18.

"Не зрозуміло, на підставі яких документів у будівельної організації є підстави стверджувати, що в них є проект і на підставі чого вони стверджують, що мають дозвіл на будівництво. Земельна ділянка була закріплена за Спілкою журналістів, які звернулися в міську раду, щоб створити кооператив та покращити свої житлові умови. Але земельна ділянка виділялася на основі генерального плану 1993 року. Після цього були змінені та введені нові закони та обмеження на забудову. І тому тепер вони мали б знову звернутися до міської ради та з’ясувати, чи зможуть вони реалізувати свої права", - зазначив Андрій Павлів.

Як розповів представник Держархбудконтролю у Львівській області Роман Федів, була видана декларація про початок виконання підготовчих робіт.

«У нас в департаменті замовником, яким виступає обслуговуючий житво-будівельний кооператив Львівської державної телерадіокомпанії «Екран», зареєстрована декларація про початок виконання підготовчих робіт. Цей документ не дає права на виконання будівельних робіт. На його підставі можливе лише огородження будівельного майданчика, яке на даний час не розпочато. Тут зазначено, що проект підготовчих робіт розроблений приватним підприємством «Архіпростір», державний акт на право постійного користування земельною ділянкою від 4 травня 2011 року. Цей документ не дає право виконувати будівельні роботи», - наголосив Роман Федів.

Як зазначив голова Шевченківської РА Олександр Удовенко, що стосується огородження та влаштування будівельного майданчика, то дозволів жодних районна адміністрація не видавали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.