Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

перинатальний центр

Четвер, 21 січня 2016, 15:30

Львівський перинатальний центр відкриють цього року

перинатальний центр

До кінця  цього року планують ввести в експлуатацію Львівський обласний клінічний перинатальний центр, що на вул. Дж. Вашингтона, 6.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначила сьогодні, 21 січня, начальник управління капітального будівництва Львівської ОДА Катерина Іванова, на сьогодні на об'єкті уже завершили роботи з утеплення фасаду, гідроізоляції фундаменту, встановлені вікна та дах, проведені каналізаційні та електричні мережі, підключена теплотраса.

"Роботи у перинатальному центрі не припиняються. Зараз ремонтники монтують внутрішні мережі та здійснюють оздоблювальні роботи. Додатково у цьому році спроектують ще й господарські будівлі з харчоблоком та пральнею", – заявила Катерина Іванова

За її словами, у 2015 році на реконструкцію перинатального центру з державного бюджету було виділено 45 млн грн та 2,25 млн грн – з обласного. Необхідність фінансування для повного завершення об'єкту на цей рік становить близько 120 млн грн, у тому числі з державного бюджету 106,273 млн грн та обласного – майже 5,593 млн грн.

Загальна кошторисна вартість об'єкту становить понад 170 млн грн.

Нагадаємо, у перинатальному центрі будівельно-монтажні роботи стартували 16 вересня. До цього Львівський перинатальний центр був закритий на ремонт з жовтня 2013 року.

Зокрема, у межах проекту "Нове життя" планувалося на базі медичного закладу створити регіональний клінічний перинатальний центр, а також ще 2-3 заклади ІІІ рівня перинатальної допомоги і мережу міжрайонних перинатальних центрів. Проект на 75% фінансується з держбюджету, на 25% – за кошти міста.

Проте, у зв’язку з відсутністю ремонту, 500 працівників закладу майже 2 роки перебувають без роботи. У червні-серпні 2015 року вони двічі влаштовували пікет перед стінами Львівської ОДА, вимагаючи провести кінцеву експертизу стану перинатального центру та якнайшвидше оголосити тендер на визначення нового підрядника з будівництва, що посадовці обіцяли зробити ще в квітні минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.