Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Очисні споруди

Понеділок, 6 червня 2016, 11:35

Очисні споруди Львова перетворять на сміттєзвалище

Очисні споруди

Сьогодні на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було вирішено, куди вивозити сміття з міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, сміття вивозитимуть у сусідні області, однак для цього необхідний майданчик, де б перезавантажували сміття з менших на більші машини. Відтак, майданчик очисних споруд тимчасово використають для перезавантаження сміття.

"На очисних спорудах планується реконструкція, готується спеціальний майданчик для проведення цих робіт. Але поки він не задіяний, то було прийнято рішення використати його тимчасово, якщо буде така необхідність, для перезавантаження сміття", – заявив директор ЛМКП "Львівводоканал" Валентин Вольський.

Також комісія вирішила виділити кошти з бюджету міста на охорону полігону у Грибовичах та для перевізників як компенсацію за додаткові витрати на вивезення сміття.

Нагадаємо, через трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі тепер відходи зі Львова вивозять на невеликі сміттєві полігони області.

Станом на 3 червня влада міста запевнила, що проблем із вивозом сміття немає, однак Сихів все-таки залишається проблемним районом.

Зазначимо, Грибовицьке сміттєзвалище оголосять зоною техногенної катастрофи. А Європейський інвестиційний банк готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і 10 – на сміттєпереробний завод.

Відтак рекультивацію сміттєзвалища планують доручити "Львівспецкомунтрансу". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.