Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Вівторок, 7 червня 2016, 17:00

Два села Львівщини перейменують у рамках декомунізації

Львівщина

Львівські депутати постановили перейменувати села Андріївка та Максимівка.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні на сесіх Львівської облради 58 депутатів підтримали рішення про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки.

Зазначимо, на Львівщині під декомунізацію підпадають два села – Андріївка у Буському районі та Максимівка Старосамбірського району. У травні Верховна Рада постановила їх перейменувати: село Андріївка – на Мармузовичі, а село Максимівка – на Лібухова.

Як наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний, Червоноград теж повинен підпадати під закон про декомунізацію, однак невідомо чому його не перейменовують.

"Я є прихильником того, аби перейменувати місто Червоноград. Але для цього потрібно спочатку провести громадські слухання", – заявив Юрій Підлісний.

Щодо радянської та нацистської символіки, то він зазначив, що в області на могилах і почесних похованнях знаки із такою символікою повністю не демонтовуватимуть. На Львівщині можуть демонтувати постаменти, пам'ятники та інші споруди, які підпадають під дію закону.

Нагадаємо, у 2015 році у селі Андріївка відбулися громадські слухання з приводу закону про декомунізацію. Було вирішено залишити сучасну назву в честь Апостола Андрія Первозваного, з яким асоціюється в більшості мешканців назва села. А у квітні цього року комісія Львівської облради вирішила не змінювати назву села, а переназвати на честь апостола Андрія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.