Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

newsmarket.com.ua

Четвер, 2 серпня 2012, 18:49

Депутати Львівської облради ухвалили звернення до українського народу щодо підписання Литвином мовного закону

Депутати Львівської облради на позачерговій сесії облради сьогодні, 2 липня, ухвалили “Звернення до Українського народу з  приводу підписання Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином антиукраїнського Закону “Про засади державної мовної політики”. Крім цього, депутати вирішили поскаржитись на Верховну Раду в Вищий адміністративний суд України та Генеральну прокуратуру. За відповідне рішення проголосувало 90 з 93 присутніх у залі депутатів.

У зверненні йдеться про те, що підписання закону Литвином “остаточно зганьбило парламентраризм в Україні і засвідчило відсутність державницього мислення на національного самоусвідомлення абсолютно здискредитованих парламентраів від провладної більшості...Виходячи з цього, Львівська облрада звертається до Українського народу та українських політичних партій із закликом зробити все можливе, щоб зупинити наступ українофобів, забезпечити перемогу опозиційних ційних сил на виборах, не допустити чергових фальсифікацій і бути готовим до неминучих акцій громадянської непокори”.

Депутати облради вважають за необхідне, щоб майбутня Верховна Рада України VII скликання ухвалила Закон “Про захист української мови”, вимагають створити спеціальну державну структуру, відповідальну за захист та утвердження української мови і дотримання мовного законодавства, а також впровадити обов’язковий іспит з української мови для державних службовців та виписати сувору систему покарань за недотримання закону.

На прохання депутата облради від ВО “Свобода” Ірини Фаріон у звернення було внесено прохання відновити у паспорті графу про національність.

Нагадаємо, сьогодні, 2 серпня Львівська облрада скликала позачергову сесію спільно з депутатами Львівської міськради з приводу підписання спікером ВРУ Володимир Литвином закону № 9073 "Про засади державної мовної політики".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.