Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

Четвер, 31 січня 2019, 21:28

Садовий перепише свої медіа на песика Дурка

Андрій Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий продасть медіа-активи своєї дружини після перемоги на президентських виборах.

Про це він розповів під час розмови з виданням detector.media.

Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що продасть канал "24" та радіо "Люкс", які належать його дружині Катерині Кіт-Садовій, після того, як його оберуть Президентом України.

"Так, ми з дружиною, яка є власником контрольного пакету, готові це зробити, якщо побачимо серед потенційних покупців тих, хто інвестує в медіа як у бізнес, а не як у політичний рупор. Серед таких кандидатів бачимо, зокрема, Томаша Фіалу із "Дрегон кепітал" – зазначив він.

Також під час розмови Андрій Садовий наголосив на тому, що вірить лише у незалежні, чесні та професійні ЗМІ.

"Якщо увімкнути радіо в автомобілі, то ви доволі чітко можете відчути, які новини йдуть редакційні, а які "за гроші". У ведучих навіть тембр голосу міняється й вони намагаються прочитати джинсу пошвидше й дуже неохоче. По-перше, це ознака слабкості економіки. Медіа не можуть бути самодостатніми з комерційної реклами, і вибори для них – це жнива. По-друге, більшість медіа залежні від власників і говорять те, що ті їм диктують. По-третє, це перестане бути актуальним, якщо буде сильне суспільне мовлення і виборці орієнтуватимуться на чесну журналістику, будуть медійно грамотнішими" – сказав він.

Нагадаємо, що в 2012 році власниця контрольного пакету (76,8%) акцій ТРК "Люкс", дружина мера Львова Андрія Садового, Катерина Кіт-Садова продала 3% акцій ТРК "Люкс" співвласнику та генеральному директору ТРК "Люкс" Роману Андрейку (13,1% та 10,1% його дружини, Оксана Андрейко). Тоді сім'я Садових оцінила ці акції в 3 мільйони гривень за які він купив будинок на вулиці Стрілецькій.

До складу ТРК "Люкс" входять: Lux FM (Львів), Lux FM (Київ), Радіо Максимум, інтернет-видання Zaxid.net, Football 24, Телеканал "24", а також рекламне агентство "Люкс". У 2017 році до складу медіахолдингу ТРК "Люкс" увійшла також радіостанція Nostalgie. Її власником є Сергій Горовий, зять екс-голови "Опозиційного блоку" та теперішнього співочільника партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка.

Нагадаємо, 7 січня Центральна виборча комісія офіційно зареєструвала Андрія Садового як кандидата у Президенти України. Ще у жовтні 2018 року Садовий заявив, що братиме участь у президентських виборах-2019. "Самопоміч" офіційно висунула його своїм кандидатом на президентських виборах 3 січня.

Раніше Садовий розповідав, що сподівається пройти у другий тур президентських виборів та зустрітися там з лідером Громадянської позиції Анатолієм Гриценком.

Наразі Андрій Садовий взяв відпустку для проведення передвиборчої кампанії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.