Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

агент Кремля

persha.kr.ua

Вівторок, 13 серпня 2019, 13:26

На Львівщині СБУ викрила двох агентів Кремля

агент Кремля

На Львівщині контррозвідка СБУ викрила агента російських спецслужб, який співпрацюував з дипломатом з РФ.

На Львівщині контррозвідники Служби безпеки України викрили місцевого мешканця, який виконував розвідзавдання спецслужб Російської Федерації.

За їх даними, військового пенсіонера, керівника однієї з громадських організацій, завербували спецслужби РФ у 2014 році. За завданням російських кураторів він збирав розвідувальну інформацію про політичних і громадських діячів, підрозділи ЗСУ, спеціальні та правоохоронні органи, іноземних військових інструкторів у західному регіоні держави.

Співробітники спецслужби задокументували, що зібрані дані чоловік передавав російському розвіднику, який працював під дипломатичним прикриттям генконсульства РФ у Львові.

Зловмисника повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скеровали до суду.

За діяльність, несумісну зі статусом консульської посадової особи, МЗС України оголосила дипломата-шпигуна persona non grata. Він уже покинув територію України.

Нагадаємо, що у Львові проведуть Марш нескорених для вшанування бійців АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.