Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Петро Димінський

Четвер, 17 жовтня 2019, 10:24

Петро Димінський переховується у Греції

Петро Димінський

За інформацією НАБУ бізнесмен Петро Димінський переховується на території Греції. 

Про це повідомляє "Судовий репортер" із посиланням на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 7 жовтня.

Адвокат екс-міністра енергетики Ігоря Насалика оскаржував відмову детектива НАБУ проводити одночасний допит Насалика і Димінського.

Детектив повідомив, що свідок Димінський перебуває на території Греції, відповідо організувати одночасний допит не можливо лише за рішенням слідчого – необхідні узгодження з Міністерством закордонних справ України та Посольством України у Грецькій Республіці. 

Зазначимо, НАБУ розслідувала справу за підозрою ексміністра енергетики Ігоря Насалика. Його звинувачували у недекларуванні позики у 3,1 млн доларів у бізнесмена Петра Димінського. 

Нагадаємо, у серпні 2017 року авто Петра Димінського потрапило у ДТП внаслідок якого загинула жителька с. Ямельня Яворівського району. Після ДТП Димінський поїхав на лікування у Швейцарію, відповідальність на себе взяв його охоронець Андрій Борщ. Адвокат Димінського заявив про політичний тиск на його підзахисного та спроби забрати у нього телеканал ZIK.

Для відшукання зразків ДНК Димінського правоохоронці обшукали спортивні бази ФК "Карпати", офіси Димінського і телеканалу ZIK. 

У грудні Петрові Димінському повідомили про підозру у вчиненні цього ДТП, а 1 березня цього року йому призначили домашній арешт. Наприкінці березня суд відхилив апеляцію олігарха про скасування домашнього арешту.

Станом на червень 2019 року Прокуратура Львовіської області не закрила кримінальної справи проти Петра Димінського через відсутність повторної експертизи. Тоді у Прокуратурі зазначали, що не знають місце перебування Димінського. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.