Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Четвер, 14 листопада 2019, 14:49

Телеканал Козака позапланово перевірять через ознаки розпалювання ворожнечі

Тарас Козак

В ефірі телеканалу в передачі "Я так думаю" із ведучим Русланом Коцабою зафіксували висловлювання, що мають ознаки порушення законів.

Про це повідомила прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

14 листопада Національна рада призначила позапланову перевірку ТОВ "Новини 24 години" – супутниковий телеканал NewsOne. Рішення ухвалено на підставі моніторингу, проведеного 5 листопада.

Цього дня в ефірі телеканалу зафіксовано  трансляцію передачі "Я так думаю" із ведучим Русланом Коцабою, в якій звучали  висловлювання, що мають ознаки порушення мовником Законів України "Про інформацію" і "Про телебачення і радіомовлення".

Серед висловлювань, зокрема, було таке: "…Незаконне збагачення і було метою оцих "євромайданівських бариг". А не якесь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз і т. п. Відповідно повсталий Донбас спробували упокорити з допомогою танків та авіаційних бомб. Це правда, її нема куди діти. Вона мусить бути озвучена, саме тут, на рівні київському київська влада має визнати, що використання збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються терміни давності".

За результатами перевірки Національна рада, вивчивши всі обставини, ухвалить відповідне рішення щодо ліцензіата.

Нагадаємо, 2 жовтня Нацрада через суд просила анулювати ліцензію NewsOne, що належить нардепу з Львівщини Тарасу Козаку, а на наступний день Тарасу Козаку повідомили підозру в тероризмі і легалізації грошей.  

Зазначимо, у вересні РНБО не виявила підстав для запровадження санкцій проти телеканалів Тараса Козака 112 Україна і NewsOne.

Додамо, нещодавно Нацрада відмовилася продовжити ліцензію телеканалу 112 Україна. Це рішення мотивували тим, що канал систематично порушував умови ліцензії, отримав кілька попереджень й не усунув порушення ще з 2014 року. Наразі телеканал 112 Україна подав позов до суду на це рішення Нацради.

У жовтні 2018 року колишній депутат Опозиційного блоку Євген Мураєв продав львівському нардепу від Опозиційної платформа – За життя Тарасу Козаку телеканал NewsOne, у 2018 році він придбав і 112 Україна, який раніше належав швейцарській компанії Plirofories AG, а у червні цього року він купив ще й інформаційний телеканал ZIK.

Таким чином Тарас Козак є власником всіх шести телеканалів, що входять до групи 112 Україна. Усі канали увійшли до новоствореного медіахолдингу "Новини".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.