Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Геннадій Васьків

П'ятниця, 15 листопада 2019, 11:37

Архіви Львівської міськради заважають Васьківу дістати е-квиток із гузна

Геннадій Васьків

Міськрада зобов'язала звільнити приміщення на вул. Горбачевського, де зберігають документи департаментів, і встановити там сервери для е-квитка.

Сьогодні, 15 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про надання дозволу "Львівавтодор" взяти на баланс нежитлові приміщення у будівлі на вулиці І. Горбачевського, 10 та облаштувати там офіс з надання послуг щодо е-квитка.

Як зазначила начальниця управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун у цьому приміщення знаходяться документація Управління капітального будівництва, які пропонують передати в архів та звільнити приміщення для встановлення там обладнання для впровадження е-квитка.

"На сьогоднішній день електронний квиток вже є на виході і зараз буде фіналізація тендерної процедури і нам треба чітке місце, де встановлювати обладнання та сервера, тому чекати це питання не може. Максимально швидко в 2-тижневий термін потрібно домовитися з архівами і вивезти всю документацію, щоб це приміщення було порожнє" – заявив заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків.

Натомість директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Ірина Маруняк наголосила, що там знаходяться важливі документи, проектна документація та документи, якими зараз користується їхній департамент. 

"Ми не можемо в архів чи міський чи обласний вивозити ці документи, вони насправді мають важливу цінність для нас. Я пропоную, щоб управління комунальної власності визначило місце, куди ми можемо вивезти ці документи, і ми впродовж місяця їх вивеземо.

Геннадій Васьків наголосив, що це приміщення призначене лише для е-квитка.

"Проект е-квиток за 10 млн євро ніхто не буде зупиняти, тому що хтось не розуміє куди вивезти папери. Якщо треба, давайте зберемося всі разом і вивеземо ці документи, щоб вони нормально зберігалися під охороною. Це якась глупість, якщо ми будемо 2-3 місяці думати, куди будемо вивозити папери" – додав Геннадій Васьків.

Нагадаємо, 14 серпня завершився перший етап тендеру впровадження е-квитка у Львові. Ще 20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка. Тоді ж міськрада обіцяла впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

Згодом міськрада планувала обладанати перший трамвай системою електронної оплати у серпні-вересні цього року. При впровадженні е-квитка у Львові, щоб отримати змогу безкоштовного проїзду у місті, пасажирам-пільговикам необхідно замінити посвідчення на дисконтну картку. Місячний електронний квиток у транспорті Львова може коштувати орієнтовно 400-500 грн.

Зазначимо, 24 січня 2017 року у Львові запровадили систему безготівкової оплати за проїзд в електротранспорті. Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті. А у березні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток та перейти через 5 років на автобуси та електротранспорт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.