Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Петро Димінський

Четвер, 16 січня 2020, 10:00

За Димінського взялися слідчі СБУ

Петро Димінський

Справу львівського бізнесмена Петра Димінського передали Службі безпеки України.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Згідно з матеріалами суду, ще 6 грудня 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка змінив підслідність справи щодо шльвівського бізнесмена, власника футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського, який підозрюється у скоєнні смертельної ДТП у серпні 2017 року.

Зокрема, кримінальне провадження за підозрою Димінського у скоєнні ДТП передали до Головного слідчого управління СБУ. А до цього розслідування велося управлінням Національної поліції у Львівській області. Однак причини зміни розгляду цього кримінального провадження не вказані.

Зазначимо, Димінський знаходиться у розшуку, щодо нього заочно обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За інформацією НАБУ він переховується на території Греції.

Нагадаємо, у серпні 2017 року авто Петра Димінського потрапило у ДТП внаслідок якого загинула жителька села Ямельня Яворівського району. Після ДТП Димінський поїхав на лікування у Швейцарію, відповідальність на себе взяв його охоронець Андрій Борщ. Тоді ж для відшукання зразків ДНК Димінського правоохоронці обшукали спортивні бази ФК "Карпати", офіси Димінського і телеканалу ZIK. 

У грудні 2017 року Петрові Димінському повідомили про підозру у вчиненні цього ДТП, а 1 березня 2019 року йому призначили домашній арешт. Наприкінці березня минулого року суд відхилив апеляцію олігарха про скасування домашнього арешту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.