Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продуктовий магазин

Понеділок, 16 березня 2020, 14:40

Садовий хоче до квітня скасувати орендну плату для продуктових магазинів і аптек

продуктовий магазин

Львівська міськрада пропонує скасувати орендну плату для продуктових магазинів і аптек на час карантину.

Про це сьогодні на брифінгу за підсумками міської комісії з питань ТЕБ і НС повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Сьогодні, 16 березня, міська комісія з питань ТЕБ і НС запропонувала скасувати орендну плату для продуктових магазинів і аптек на час карантину, які користуються комунальними приміщеннями.

"Коли ми говоримо про продуктові магазини, аптеки, які орендують приміщення в міської влади, то ми скасовуємо їм оренду на час карантину. Що стосується координації з державними органами влади, то я очікую, що уряд, президент країни, приймуть відповідні рішення. Міська рада не має права зменшувати податкове навантаження. Це все встановлює держава. Ми робимо те, що можемо зробити на місцевому рівні", – пояснив Андрій Садовий.  

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Станом на 16 березня в Україні виявили 5 випадків захворювання на коронавірус, а 13 березня через коронавірус померла людина – 71-річна жінка з Житомирської області.

На Львівщині переглянуть роботу громадського транспорту і обмежать міжміські перевезення. Також у області визначили сім медичних закладів, які прийматимуть пацієнтів з коронавірусом у разі переповнення Львівської інфекційної лікарні.

У Львові закрили усі торгово-розважальні центри і заклади громадського харчування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.