Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Вівторок, 14 квітня 2020, 13:15

Більшість українців підтримують карантинні обмеження через коронавірус

коронавірус

Майже 70% українців вважають запроваджений карантин через коронавірус ефективним.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 10-12 квітня цього року.

Згідно результатів опитування, 61% опитаних вважають запроваджені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом оптимальними, а 17% стверджують, що вони є занадто м’якими. Ще 15% переконані, що заходи є надто жорсткими.

За останні два тижні зменшилася кількість тих, хто вважає заходи надто м’якими (з 28 до 17%), водночас зросла кількість тих, хто вважає їх надто жорсткими (з 7 до 15%).

Також майже 70% вважають запроваджений карантин ефективним, 25% – неефективним. Більше половини опитаних заявили, що обмежили вихід з дому у зв’язку з карантином. Лише кожен десятий зазначив, що не дотримується карантину.

Попри карантин, 19% опитаних зазначили, що виходять з дому декілька разів на день, 29% – один раз на день. Водночас 42% заявили, що виходять лише раз на кілька днів, 10% – взагалі намагають не виходити.

Крім цього, 55% українців вважають реагування президента Володимира Зеленського на загрозу коронавірусу в Україні ефективним, 31% – протилежної думки.

Також 41% опитаних вважають дії Міністерства охорони здоров’я ефективними, 44% – неефективними, Міністерство внутрішніх справ підтримують у боротьбі із коронавірусом 39%, проти – 35%, а 25% – не змогли оцінити.

Дії прем’єр-міністра Дениса Шмигаля не можуть оцінити 43% опитаних, 28% українців вважають ефективними, 29% – проти.

Опитування було проведено серед населення України від 18 років і старше. На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів соціологи опитали 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні зафіксували 3 372 випадки зараження коронавірусом та 93 смерті.

Кабінет Міністрів ще на початку квітня прийняв постанову, згідно із якою з 6 квітня в Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски, а людям на самоізоляції та пенсіонерам дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.