Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

Четвер, 23 квітня 2020, 12:43

У Львові створили виборчу комісію для проведення виборів Президента Польщі

Польща

Голосування на виборах Президента Республіки Польща відбудеться 10 травня. 

Про це повідомляє "Gov.pl".

У Львові створили обласну виборчу комісію на вул. Івана Франка 108, для підготовки та проведення виборів Президента Республіки Польща у 2020 році. Зазначено, що голосування на виборах Президента Республіки Польща відбудеться у неділю, 10 травня 2020 року між 7:00-21:00 год.

Якщо жоден з кандидатів на пост Президента Республіки Польща не отримає більше половини дійсних голосів, поданих через 14 днів після дати першого голосування, проводиться ще одне голосування. Тому можливе повторне голосування відбудеться у неділю, 24 травня 2020 року з 7:00-21:00. 

"Виборці за кордоном, відповідно до чинного правового статусу, зможуть голосувати за циклами голосування, створеними за кордоном, лише особисто. Однак, 6 квітня 2020 року Сейм прийняв Закон про спеціальні правила проведення загальних виборів, який наразі розглядається Сенатом. Законодавчий процес ще не завершений. У разі набуття ним чинності цей Закон буде правовою основою для проведення виборів Президента Республіки Польща у 2020 році у формі заочного голосування" – йдеться у повідомленні.

Консул вносить запис до реєстру виборців на основі особистої заяви усно, письмово, телефоном, телеграмою, телефаксом або в електронному вигляді. Подати заявки можна подати до 7 травня 2020 року до 24:00 год.

Крім цього, у зв’язку з набуттям чинності положеннями Закону від 16 квітня 2020 р. Про спеціальні інструменти підтримки у зв'язку з поширенням вірусу консул не видаватиме посвідчення голосування.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України на початку квітня прийняв постанову, згідно із якою з 6 квітня в Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски, а людям на самоізоляції та пенсіонерам дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому.

25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Вчора, уряд продовжив карантин в Україні до 11 травня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.