Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Четвер, 4 червня 2020, 15:21

На Львівщині запрацювала нова лаботаторія із ПЛР-тестування

коронавірус

Лабораторію відкрили на базі Держпродспоживслужби.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчра, 3 червня, у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області розпочали робити тестування методом полімеразної ланцюгової реакції.

"Держпродспоживслужба має підписаний договір із Лабораторним центром, тож зможе частково розвантажити їхніх фахівців. Збільшення кількості тестувань допоможе нашим медикам швидше ставити діагнози та точніше призначати лікування", – зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

За словами керівника ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Євгена Баркита, вчора розпочався тестовий режим роботи, лабораторія зможе робити 30 тестів на добу.

Зазначимо, також у лікарні швидкої медичної допомоги планують облаштувати нову лабораторію з діагностування Covid-19, на що виділили 7 млн грн з бюджету Львова.

Нагадаємо, раніше у Львові запрацювала четверта лабораторія, що діагностує Covid-19. До цього ПЛР-діагностику у Львові проводили три лабораторії: лабораторія обласного лабораторного центру МОЗ України на вул. Круп’ярській, лабораторія інституту епідеміології та гігієни медичного університету на вул. Зеленій, а також лабораторія Військового госпіталю.

Як заявляв раніше в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько, станом на 19 травня в області проводять до 350 ПЛР-тестувань за одну добу, а у випадку роботи лабораторій на базі Центру легеневого здоров’я та на базі фтизіологічного центру, кількість тестувань у області розширять до 500 за добу.

Також з 25 травня в лікарні швидкої допомоги Львова розпочали робити високоточні тестування на антитіла до коронавірусу.

Додамо, станом на 3 червня наразі Львівщина не готова до послаблення карантину через збільшення кількості інфікованих Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.