Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Роман Федишин

Вівторок, 24 листопада 2020, 16:05

Федишин не хоче бути гарматним м'ясом братви Садового

Роман Федишин

Роман Федишин вважає нелегітимними усі рішення, які ухвалили сьогодні під час першої сесії новообраної Львівської міськради, і відмовився входити до складу президії.

Про це повідомляє "Об'єднання "Самопоміч" – Львів на своїй сторінці у Фейсбуці. 

"Сьогодні дізнався з медіа про моє обрання у так звану президію сесії Львівської міської ради. Не брав участі у цьому засіданні, і тим більше не давав згоди на обрання у цю "президію". Як і усі новообрані депутати від "Самопомочі", вважаю, що перша урочиста сесія міської ради має відбуватись насамперед за участі міського голови Львова Андрія Садового, повноваження якого будуть підтверджені за кілька днів" – заявив Роман Федишин.

Він також зазначив, що перша урочиста сесія має відбуватись у підготовленому залі та всі депутати мають бути завчасно повідомлені про її проведення, як це традиційно проходило у Львові.

"Я дуже хочу, щоб новообрані депутати згуртувались довкола відстоювання інтересів громади. Політичні інтриги та нехтування волевиявленням львів’ян є неприпустимим у нашому місті. Вважаю нелегітимними усі рішення, які були сьогодні ухвалені" – додав Федишин. 

Нагадаємо, сьогодні фракції "Європейська Солідарність", "Варта" та ВО "Свобода" провели першу сесію міськради, на якій обрали тимчасову президію. Натомість фракції "Самопомочі" та "Голосу" відмовилися брати участь у засіданні, відтак на сесії були присутні 34 депутати.

Вчора, 23 листопада, Садовий, якого вчетверте обрали міським головою Львова, висловився проти проведення першої сесії до оголошення результатів виборів міського голови, він вважає таке рішення незаконним та здійсненим з метою узурпації влади. А сьогодні він наголосив, що частина депутатів була просто дезорієнтована "юристами К&К", які підготували скандальне нічне рішення ТВК. Натомість у "Європейській Солідарності" відповіли, що сьогоднішня сесія відбулася виключно в рамках законодавства України. 

Раніше ТВК призначила дату першої сесії на 3 листопада. 

Додамо, до Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати: "Європейська Солідарність" – 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.