Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Радехівський цукор

glavcom.ua

Вівторок, 6 квітня 2021, 14:57

Галицьку партію Радехівського цукру підозрюють у подорожчанні білої смерті

Радехівський цукор

Антимонопольний комітет почав розслідування ймовірної змови на ринку цукру за участі ТОВ Радехівський цукор.

Про це повідомила пресслужба Антимонопольного комітету України.

Вчора, 5 квітня, Антимонопольний комітет розпочав справу проти групи компаній "Астарта" та ТОВ "Радехівський цукор" за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку первинної реалізації білого цукру (бурякового).

У Антимонопольному комітеті наголосили, що впродовж останніх місяців досліджували ситуація, яка пов'язана з підвищенням цін на цукор.

"Встановлено, що з вересня 2020 згадані вище суб'єкти схоже підвищували оптово-відпускні ціни. Вартість зростала подібними темпами та за один період: протягом вересня-листопада 2020 – в середньому на 48%. У комітеті не вбачають об'єктивних причин для такої динаміки", – йдеться у повідомленні.

В АМКУ пояснили, що обсяги виробництва цукру минулоріч скоротилися на 22,3%, у порівнянні з 2019 роком, однак дефіциту цукру в Україні не спостерігалося через обсяги імпорту та зниження внутрішнього споживання.

"АМКУ вбачає, що група "Астарта" та ТОВ "Радехівський цукор" знаходяться у різних умовах господарської діяльності, однак схожими діями обмежили конкуренцію на ринку, та отримали можливість підвищувати ціни понад конкурентний рівень. У межах розслідування, окрім "Астарти" і "Радехівського цукру", Комітетом вивчаються дії й інших виробників на цьому ринку", – підкреслили в АМКУ.

Сукупна частка групи "Астарта" та ТОВ "Радехівський цукор" на загальнодержавному ринку становить біля 40%.

Нагадаємо, минулоріч представники цукрових заводів прогнозували підвищення оптових цін на початку 2021 року до 15-16 тис. грн/т (з ПДВ).

Минулоріч Радехівський цукровий завод впродовж сезону переробив майже 800 тисяч тонн цукрових буряків та виробив 100,4 тисячі тонн цукру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.