Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Трускавець

Вівторок, 27 квітня 2021, 11:01

Облрада Львівщини назвала умови для отримання Трускавцем статусу курорту державного значення

Трускавець

Щоб отримати статус курорту державного значення Трускавець має упорядкувати містобудівну документацію і зберігати архітектурну спадщину.

Про це повідомила комісія культурної спадщини та туризму Львівської обласної ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Комісія культурної спадщини та туризму наголосила, що для того, щоб Трускавець став курортом державного значення і обласна рада підтримала його заявку, місцева влада має навести порядок із містобудівною документацією, дотриманням вимог курортної забудови та збереженням архітектурної спадщини.

"Статус курорту має бути чітко відображеним у містобудівній документації. Мають бути затверджені охоронні зони об’єктів спадщини, а влада міста та забудовники мусять їх дотримуватися і розуміти, яка це відповідальність – бути справжнім європейським курортом. Всі європейські курорти пишаються історичною забудовою. На жаль, у Трускавці більшість спадщини знищена, тому виникає особлива потреба рятувати та цінувати те, що наразі є" – пояснив голова комісії спадщини та туризму, депутат Львівської облради Іван Щурко.

Також комісія рекомендує місцевій владі зберегти в комунальній власності міста мінеральні джерела.

Наразі остаточне рішення щодо питання статусу державного курорту для Трускавця комісія перенесла на наступне засідання.

Нагадаємо, торік Трускавець став другим містом області після Львова за надходженнями від туристичного збору, а тимчасово непрацюючі працівники санаторіїв Трускавця не отримують допомоги з безробіття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.