Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

salesman.ua

Понеділок, 14 січня 2013, 16:48

В Костюка та Колодія вимагатимуть грошей на довибори до облради

Львівське представництво партії УДАР звернеться до голови Львівської ОДА Михайла Костюка та голови Львівської облради Петра Колодія, щодо виділення коштів на друк бюлетенів на довибори до Львівської облради.

Про це сьогодні, 14 січня, на прес-конференції заявила депутат Львіської облради, голова фракції УДАР Оксана Юринець, інформує кореспондент Варіантів

За словами Юринець, офіційне звернення подадуть вже завтра, 15 січня.

Депутатка додала, що кошти слід отримати терміново, зокрема на друк виборчих бюлетенів потрібно 400 тисяч гривень вже до 17 січня, інакше виборчий процес буде зірвано.

Юринець наголосила, що наразі є два способи отримати гроші - на 3% скоротити кошти на програми Львівської ОДА (цьогоріч на них передбачено 139 млн грн) або ж взяти їх із залишків коштів на 2012 рік, досі не проплачених Держказначейством.

Як зазначив голова правління ЛОГО «Комітет Виборців України» Роман Кошовий, звернення до голови Львівської ОДА - наразі єдиний законний спосіб отримати кошти на довибори. За його словами, таке рішення також може ухвалити Львівська облрада на сесії, однак в найближчі терміни вона просто не відбудеться.

На думку Кошового, причина того, що Львівщина наразі не має грошей на довибори до облради, полягає у бездіяльності тих структур в ОДА та облраді, які просто забули прописати статтю про вибори в обласному бюджеті.

Нагадаємо, цього року Львівська облрада не передбачила в бюджеті коштів на довибори, які повинні відбутись 27 січня. 

В той же час, ТВК вже зареєструвала кандидатів від більшості політичних партій.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.