Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

валідатор

Четвер, 13 січня 2022, 14:31

У Львові продемонстрували механізм валідації проїзду у транспорті

валідатор

У місті розповіли, яким чином пасажирам завалідувати свій проїзд у міському транспорті.

Сьогодні, у рамках впровадження першого етапу автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило та директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк продемонстрували у салоні маршрутки №3а механізм дії валідації проїзду у громадському транспорті.

"Я підходжу з карткою, прикладаю її, повинна висвітлитись зелена галочка. Якщо ж Ви прикладаєте картку вдруге – на екрані буде висвітлено "Ви вже зареєстровані". Тобто ще раз з картки кошти знімати не буде" − зазначив Микола Власюк.

Картка "Леокарт" дає змогу здійснити пересадку протягом 40 хвилин.

За словами Олега Забарила, сьогодні пенсіонери вже почали валідувати проїзд. 

"Пільговики, в тому числі і пенсіонери вже почали валідувати свій проїзд. Про детальнішу статистику можна буде говорити наприкінці дня" − додав Забарило.

Зазначимо, перехід на другий етап із впровадження електронного квитка для пільговиків планують здійснити на початку березня.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року виконком Львівської міськради затвердив вартість проїзду у маршрутках Львова та запровадив абонементи на проїзд: абонемент на 30 днів коштуватиме 420 грн; абонемент на 90 днів – 1 200 грн; абонемент на 180 днів – 2 200 грн; абонемент на 365 днів – 3 650 грн.

Для студентів абонемент на проїзд у маршрутках коштуватиме 210 грн на 30 днів та 1100 грн на 180 днів за наявності персоналізованої транспортної картки "ЛеоКарт".

Для школярів вартість проїзду протягом навчального року є безкоштовною.

Для пільговиків після придбання транспортної картки "ЛеоКарт" 60 поїздок в місяць є безкоштовними.

Додамо, з 13 січня у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті, а ще з листопада 2021 року можна отримати пільгові картки на проїзд у транспорті терміном на 5 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.