Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

бронежилети

Фб ЛОК

Четвер, 19 травня 2022, 14:52

Бронежилети, які безплатно мали передавати до ЗСУ, виявили у Епіцентрі

бронежилети

СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання бронежилетів, яка призначалася ЗСУ.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки України ліквідувала масштабну схему розкрадання чиновниками Черкаської ОВА понад 1 тисячу бронежилетів вартістю більш як 12 мільйонів гривень, які мали безплатно передати бійцям ЗСУ.

"Ділки намагались незаконно продати понад 1 тисячу бронежилетів на загальну суму понад 12 млн грн. Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони. Втім, замість безкоштовної передачі бронежилетів українським захисникам, причетні чиновники намагались продати їх через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів" – наголосили в СБУ.

В СБУ додали, що з торговельної мережі вилучили частину цієї продукції – її передадуть до ЗСУ.

Йдеться про бронежилети, виготовлені Львівським Оборонним Кластером, які продавались у мережі гіпермаркетів "Епіцентр" й про крадіжку яких ЛОК заявив ще 17 травня.

"Кому війна, а кому – мати рідна! У той час, коли ЛОК – Львівський Оборонний Кластер разом з донаторами, які матеріально допомагають проєкту, докладає усіх зусиль, аби безкоштовно передати якнайбільше бронежилетів на фронт, хтось набиває власні кишені.

Нещодавно отримали повідомлення одразу від кількох волонтерів, що у мережі торговельних центрів "Епіцентр" продають бронежилети, які схожі на наші!

Мусимо зазначити, що на початку повномасштабного вторгнення росії Міністерство оборони України визначило нас основним координатором волонтерського руху з виробництва бронежилетів. Унікальна внутрішня система ідентифікації, яку використовує ЛОК при виробництві бронежилетів, дозволила встановити: чохли цих бронежилетів – нашого виробництва.

Яким чином продукція, яку ЛОК безкоштовно передає українській армії та службам, опинилася на полицях магазинів? Вирішили шукати відповідь за допомогою Служби Безпеки України" – йдеться у повідомленні.

Натомість у "Епіцентрі К" заявили, що бронежилети придбали в компанії "Група Венето", яка має на них усі документи.

"Компанія "Група Венето" надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості. Відповідно, ТОВ "Епіцентр К" правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами.

Від активістів до СБУ надійшло звернення з проханням перевірити вищезазначені бронежилети. Вони здались їм схожими на ті, що були в гуманітарній допомозі для ЗСУ. У зв'язку з цим було вилучено з продажу бронежилети ТЕМ1 з декількох торговельних центрів" – пояснили в "Епіцентрі К".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.