Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Фрідман

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 16:29

Лондонський бранець Фрідман готовий переписати на Україну свій Альфа-банк

Михайло Фрідман

Російський бізнесмен Михайло Фрідман готовий передати Україні контроль над українським Альфа-Банком.

Про це повідомляє Економічна правда. 

Акціонери Альфа-Банку Україна заявили, що готові передати контроль над банком державі чи іншому акціонеру, якщо уряд та Нацбанк України відмовляться від їхньої пропозиції у докапіталізації його на 1 млрд доларів.

"На нашу думку, приватні інвестиції – це найкращий варіант. Водночас якщо уряд чи Національний банк схилиться до рішення, що Альфа-Банк Україна має контролюватись державою чи іншим акціонером, ми готові безоплатно передати акції банку", – написав співвласник банку Михайло Фрідман у листі голові НБУ Андрію Пишному.

За словами Фрідмана, у жовтні в Брюсселі заплановані зустрічі представників банку з регуляторними органами ЄС щодо можливості докапіталізації банку на 1 млрд доларів за кошти, на які наклали санкції через вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, у липні Михайло Фрідман та інші власники українського "Альфа-Банку" прийняли рішення перейменувати банк на "Сенс Банк", щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". Також раніше НБУ дозволив "Альфа-Банку" й надалі працювати в Україні.

Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який з 28 лютого цього року потрапив під санкції Євросоюзу, а з 15 березня – під санкції Великої Британії. Він заявляв, що планує докапіталізувати "Альфа-Банк Україна" на 1 мільярд доларів.

Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.