Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стрільбище

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 27 грудня 2022, 12:04

Стрільбище у Грибовичах оформить авторський колектив Солук Аркітектс

стрільбище

У місті обрали переможця архітектурного конкурсу на найкращу пропозицію стрілецького тиру поблизу сіл Великі Грибовичі та Малехів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У місті провели всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію стрілецького тиру та стрільбища у с. Великі Грибовичі (урочище "Нива") Львівської МТГ, який оголосили у жовтні 2022 року.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, архітектори мали розробити комплексне рішення для території площею понад 27 га неподалік полігону твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі.

"Проєктоване стрільбище передбачає влаштування великої кількості стрілецьких дистанцій на 25, 50, 100, 300 та 600 метрів, закритих та напівзакритих тирів, полів для спортивного пейнтболу та страйкболу, стендів для дробової стрільби компакт-спортинг та полів для стрільби з луку. Для забезпечення потреб такого комплексу також запроєктовано адміністративну будівлю, що містить навчальні приміщення, приміщення для стрільців, приміщення закладів харчування, спеціалізованих магазинів зброї, адміністративних та допоміжних приміщень" – пояснив Коломєйцев.

Переможцем конкурсу обрали проєкт авторського колективу: Солук Михайло, Газдайка Олександр, Солук Наталія / ТОВ "Солук Аркітектс", м. Львів.

Друге місце посів проєкт авторського колективу: Куцевич Богдан, Куреньов Сергій, Корнієць Олексій, Трошкін Арсеній, Смірний Дмитро / Куцевич+партнери, м. Київ.

Третє місце зайняв проєкт авторського колективу: Гулевата Анастасія, Полянська Валерія, Білик Павло, Савка Тарас, м. Київ.

 

Зазначимо, ініціативу збудувати стрільбище підтримали депутати Львівської міськради на сесії ще 29 вересня, а 7 жовтня рішення щодо проведення конкурсу затвердив виконавчий комітет міськради. Ділянка межує з Грибовицьким сміттєзвалищем, яке після завершення рекультивації мають перетворити на  загальноміську рекреаційну зону.

Призовий фонд конкурсу складав 410 000 грн: перша премія – 180 000 грн; друга премія – 140 000 грн; третя премія – 90 000 грн.

Нагадаємо, ще у лютому на розгляд депутатів Львівської міської ради внесли ухвалу, яка передбачає облаштування стрілецького полігону на 25 гектарах землі поруч із територією Грибовицького сміттєзвалища, на ділянках сіл Великі Грибовичі та Малехова.

Тоді ж депутати міськради заявляли, що проєкт цієї ухвали потрібно доробити через невизначеність – у ній не було вказано, що саме планують створити: спортивну споруду чи військовий полігон.

У вересні заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач повідомив, що міськрада готує проєкт рішення щодо спорудження комплексу, де будуть представлені види спортивної стрільби, а також передбачені зони для відпочинку, ресторан, паркінг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.