Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 22 березня 2023, 16:02

Садовий забере щомісячні доплати у вояків дивізії "Галичина"

Андрій Садовий

У міськраді напрацювали проєкт ухвали про вилучення виплат для вояків дивізії "Галичина", оскільки жодного з них вже немає в живих.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 13 березня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують внести зміни до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської МТГ від 2014 року.

Зокрема, у міськраді пільги соціальним категоріям населення планують замінити на грошові виплати, а також виключити з переліку надання щомісячної доплати до пенсії колишнім воякам 1-ї Української Дивізії "Галичина" Української Національної Армії.

Необхідність викладу програми у новій редакції спричинена такими факторами:

- вилучити надання щомісячної доплати до пенсії колишнім воякам 1-ї Української Дивізії "Галичина" (цю доплату встановили чотирьом воякам дивізії, проте наразі їх уже немає в живих);

- вилучити надання щомісячної матеріальної допомоги Почесному громадянину міста Львова – легендарному сотенному УПА Мирославу Симчичу, який цьогоріч помер у віці 100 років;

- заплановане збільшення щомісячної виплати з 5 000 грн до 15 000 грн для Почесних громадян міста Львова;

- вилучити з програми надання одноразової виплати у розмірі 25 000 грн мешканцям Львівської МТГ, які перебувають на військовому обліку та підписали контракт для проходження військової служби у ЗСУ (це хочуть зробити через фінансове забезпечення військовослужбовців на державному рівні, а також на вимогу законодавства щодо недопущення обліку та зберігання інформації про військовослужбовців у період дії воєнного стану);

- заміна пільг на житлово-комунальні послуги окремим категоріям осіб на адресну грошову допомогу.

"Пільги на житлово-комунальні послуги/пільги з послуг зв'язку не створюють достатніх стимулів для ощадливого споживання послуг, що є одним з найменш ефективних механізмів соціальної допомоги населенню. Крім того, пільги де факто надаються і тим членам сімей пільговиків, які не мають права на пільги.

З метою максимального соціального захисту осіб, які мають право на пільги, пропонується замінити пільги на адресну грошову допомогу. Заміна діючих пільг на адресну грошову допомогу суттєво змінить баланс соціально-економічних інтересів окремих категорій осіб, які мають право на ці пільги" – йдеться в проєкті ухвали. 

Нагадаємо, у Львівській міськраді також напрацювали проєкт ухвали про збільшення розміру щомісячних виплат для почесних громадян Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.