Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поховання у Стрілках

lvivoblrada.gov.ua

Понеділок, 7 серпня 2023, 10:51

На Самбірщині ексгумували поховання 50 червоноармійців та енкаведистів

поховання у Стрілках

У селі Стрілки триває ексгумація решток червоноармійців та енкаведистів.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Фахівці КП ЛОР "Меморіально-пошуковий центр "Доля" завершують ексгумацію з центру Стрілок Самбірського району останків НКВДистів, партійних працівників повоєнного часу та загиблих воїнів радянської армії періоду Другої світової війни.

За словами голови комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради, директора Меморіально-пошукового центру "Доля" Святослава Шеремети, станом на 4 серпня ексгумовано 19 останків з повоєнного періоду та з братської могили 31 останок загиблих червоноармійців.

"Хоча в архівній та обліковій документації про це місце поховання фігурує цифра – 164 загиблих. А на плитах меморіалу було виписано 216 прізвищ. Маємо докази чергової фальсифікації та завищення кількості загиблих, які здійснила радянська тоталітарна влада для пропаганди комунізму" – пояснив Святослав Шеремета.

Додамо, на меморіальному військовому кладовищі у центрі міста Мостиська також ексгумували рештки близько 40 червоноармійців, енкаведистів і партійних діячів часів радянської окупації, які загинули у 40-их роках минулого сторіччя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.