Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поховання на території Меденицької ОТГ

lvivoblrada.gov.ua

Середа, 16 серпня 2023, 12:43

На території Меденицької ОТГ ексгумували вісім решток загиблих в часи Другої світової війни

поховання на території Меденицької ОТГ

Їхні рештки перепоховали на місцеві кладовища.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Фахівці КП ЛОР "Меморіально-пошуковий центр "Доля" завершили ексгумацію рештків загиблих в часи Другої світової війни та повоєнного періоду на території Меденицької ОТГ.

Їхні рештки перепоховали на місцеві кладовища. 

"Декомунізацію у Меденицькій громаді завершено. Ексгумовано та перпоховано на місцеві кладовища 5 останків з центру Меденич та 3 останки у Верхньому Дорожові" – наголосив голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради, директор Меморіально-пошукового центру "Доля" Святослав Шеремета.

Додамо, на Личаківському військовому цвинтарі у Львові завершили перший етап ексгумації давніх поховань, всього знайшли рештки 653 людей.

Також на меморіальному військовому кладовищі у центрі міста Мостиська також ексгумували рештки близько 40 червоноармійців, енкаведистів і партійних діячів часів радянської окупації, які загинули у 40-их роках минулого сторіччя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.