Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

діти

П'ятниця, 18 серпня 2023, 14:51

На Львівщині придбають вісім квартир для дітей-сиріт за п'ять мільйонів гривень

діти

У семи ОТГ Львівщини знайшли квартири, які планують купити для дітей-сиріт.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 17 серпня, комісія з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області прийняла рішення придбати 8 квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зокрема, ще сім громад Львівщини закуплять 8 помешкань для 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На це скерують 2,4 млн грн. Ще понад 2,5 млн грн як співфінансування виділять з обласного бюджету. Загальна вартість квартир – 4,9 млн грн.

Комісія розглянула і погодила пропозиції про придбання житла Жовківської міської ради (однокімнатна квартира), Новояворівської міської ради (двокімнатна квартира), Бориславської міської ради (однокімнатна квартира), Бродівської міської ради (двокімнатний житловий будинок), Турківської міської ради (двокімнатна квартира), Бібрської міської ради (дві однокімнатні квартири) і Бісковицької сільської ради (однокімнатна квартира).

За словами начальника служби у справах дітей Львівської ОВА Володимира Лиса, у межах обласної програми на розв'язання житлових проблем потребуючих дітей в обласному бюджеті на 2023 рік передбачено 9 млн грн.

"Станом на зараз уже закупили 8 квартир загальною вартістю 4,5 млн грн. Львівщина – перша область в Україні, яка навіть під час війни реалізує таку соціальну обласну програму" – наголосив Володимир Лис.

Зазначимо, станом на зараз на Львівщині уже закупили 5 квартир для цих категорій дітей вартістю 2,94 млн грн, а також ще 3 однокімнатні квартири вартістю 2,483 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.