Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поховання у смт Верхнє Синьовидне

lvivoblrada.gov.ua

П'ятниця, 25 серпня 2023, 15:13

На Стрийщині ексгумували понад 50 решток червоноармійців

поховання у смт Верхнє Синьовидне

У смт Верхнє Синьовидне ексгумували та перепоховали 54 рештки червоноармійців.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Фахівці КП ЛОР "Меморіально-пошуковий центр "Доля" завершили ексгумацію рештків загиблих в часи Другої світової війни червоноармійців та співробітників радянських органів влади повоєнного періоду у смт Верхнє Синьовидне Стрийського району, які проводити у рамках декомунізації на Львівщині.

За словами голови комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради, директора Меморіально-пошукового центру "Доля" Святослава Шеремети, це перший випадок, коли кількість знайдених і перепохованих рештків збіглася з обліковою документацією.

"Продовжуємо декомунізацію Львівщини. Фахівці Меморіально-пошукового центру "Доля" ексгумували з центру Верхнього Синьовидного та перепоховали та місцеве кладовище 54 останки радянських військових часів Другої світової війни та повоєнного періоду. Це перший випадок, коли кількість похованих збіглася з обліковими списками. Бо під час попередніх розкопок не збігалась кількість похованих, зазначених у списку і тих, хто реально був похований" – пояснив Святослав Шеремета.

Знайдені рештки перепоховали на місцевому кладовищі.

Додамо, на Личаківському військовому цвинтарі у Львові завершили перший етап ексгумації давніх поховань, всього знайшли рештки 653 людей.

Також на меморіальному військовому кладовищі у центрі міста Мостиська також ексгумували рештки близько 40 червоноармійців, енкаведистів і партійних діячів часів радянської окупації, які загинули у 40-их роках минулого сторіччя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.