Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Вівторок, 12 грудня 2023, 11:33

На Львівщині планують збільшити межу заповідного урочища

Львівщина

Комісія облради підтримала зміну меж заповідного урочища "Катина".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 11 грудня, комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради погодила ініціативу зміни меж заповідного урочища "Катина".

Зокрема, депутати проголосували за включення до складу заповідного урочища "Катина" території, загальною площею 4 га, яка розташована у Старявському лісництві філії "Самбірське лісове господарство" державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України".

Теперішня площа "Катини" – 53 га.

"На цих пралісових ділянках росте змішаний біологічно стійкий деревостан, віком понад 130 років. Він складається з бука лісового, ясена звичайного, клена-явора, ялиці білої, ялини європейської, в’яза шорсткого, граба звичайного.

Збільшення меж урочища "Катина" дозволить зберегти дерева, які досягли 90-120 см в діаметрі, та вид гриба гериція коралоподібного (Hericium coralloides), який занесено до Червоної книги України з природоохоронним статусом Вразливий" – заявив голова комісії Віталій Свіщов.

Питання про зміну меж цього заповідного урочища має розглянути Львівська обласна рада.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.