Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

очисні споруди

loda.gov.ua

Понеділок, 18 грудня 2023, 14:39

У Дрогобичі зробили частину реконструкції очисних споруд

очисні споруди

Повністю завершити проєкт планують до кінця 2024 року.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

Завершується виконання запланованих у 2023 році робіт з реалізації проєкту "Реконструкція радіальних відстійників на районних каналізаційних очисних спорудах м. Дрогобич, розташованих в с. Раневичі Дрогобицького району, Львівської області".

Відповідно до проєкту, на об’єкті передбачили:

– реконструкцію двох первинних радіальних відстійників резервної лінії очищення районних каналізаційних очисних споруд, заміну технологічного обладнання металоконструкцій (фем);

– заміну насосного обладнання, трубопроводів, запірної арматури, силового електричного обладнання в приміщенні каналізаційної насосної станції.

Загальна кошторисна вартість будівельних робіт складає 22,5 млн. грн. Очисні споруди здійснюють очищення  стічних вод міст Дрогобича, Стебника, Трускавця, Борислава та 13-ти сіл Дрогобицького і Стрийського районів.

У цьому році уже замінили зношене технологічне обладнання металоконструкцій (ферм) п'ятого радіального відстійника. Також відремонтували будівельну частину первинних радіальних відстійників, збудували дренажну каналізацію навколо відстійників, замінили технологічні трубопроводи і насосне обладнання в приміщенні насосної станції.

Окрім цього, на об’єкті встановили нержавіючі  шиберні затвори на розподільчих каналах. Повністю завершити проєкт планують до кінця 2024 року.

На виконання зазначених робіт використали кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 7,9 млн грн та місцевого бюджету – 5,3 млн грн

Нагадаємо, реконструкція радіальних відстійників на очисних спорудах Дрогобича, що у селі Раневичі стартувала ще у вересні цього року. 

Додамо, у 2020 році Львівська ОДА розробила програму розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, що передбачала будівництво та реконструкцію 15 очисних споруд в області.

Станом на сьогодні у Пустомитах завершили роботи І черги з реконструкції очисних споруд, у Глинянах завершили будівництво каналізації, яке тривало 10 років. У Давидові завершують реконструкцію каналізаційних очисних споруд.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.