Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

П'ятниця, 29 грудня 2023, 14:38

Облрада Львівщини просить владнати проблему, пов'язану зі страйком польських перевізників

Львівська облрада

Львівська облрада затвердила звернення до президента та уряду щодо страйків польських перевізників.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 28 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення звернутися до президента, уряду, МЗС щодо страйків польських перевізників на кордоні з Польщею.

"Ми занепокоєні ситуацією, яка склалась навколо резонансного наміру польських перевізників блокувати пункти пропуску "Корчова – Краківець", "Ягодин – Дорогуськ", "Рава-Руська – Гребенів". На жаль, намір перейшов у фазу дії, з 6 листопада польські перевізники активно блокують пункти перетину Україна-Польща як на в’їзд, так і на виїзд" – йдеться у тексті звернення.

Депутати наголошують, що паралізування вантажних перевезень призвезе до колосальних втрат для країни, зокрема може призвести до децифіту паливно-мастильних матеріалів, продуктів харчування, речей особистого вжитку тощо, дефіциту до подорожчання продукції, і, як наслідок, збільшення показника інфляції.

"Але у розрізі експорту ще гірша ситуація, адже усе те збіжжя, яке дається такою важкою працею під постійними обстрілами, може пропасти намарно, уся продукція, в яку українці вкладають стільки праці та волі, просто згниє в очікуванні перетину кордону.

Ми сьогодні переживаємо важкі часи, Україна бореться за свою незалежність. На жаль, позбавлені доступу до портових перевезень, можливості авіаційних перевезень. Наземний транспорт – єдиний шлях до імпорту/експорту товарів, транзитних перевезень до портових міст Європи.

Враховую вищевикладене, ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо Президента України, міністерства усіх рівнів втрутитись у переговорний процес не тільки з польськими перевізниками, а й винести порушене питання на рівень держав Польща та Україна, за необхідності долучити інші країни до перемовин. Захистити інтереси держави та інтереси українців, зокрема на міжнародній арені" – вказано у зверненні.

Нагадаємо, 6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною, а з 23 листопада повністю перекрили рух для вантажівок через пункт пропуску "Шегині".

Раніше на заблокованому польському кордоні створили штаб допомоги українським водіям, а поляки почали блокувати рух вантажівок з пальним та гуманітарною допомогою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.