Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Понеділок, 22 січня 2024, 09:56

У Львові оштрафували 5 водіїв маршурток, які не видавали пасажирам квитки

львівські маршрутки

Контролери ЛКП "Львівавтодор" викликали представників Національної поліції, які склали протоколи про вчинені правопорушення.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

За інформацією відділу з контролю та оплати ЛКП "Львівавтодор", із початку січня цього року виявлено 5 випадків невидачі водіями громадського транспорту квитків пасажирам.
 
Порушення вчинили водії маршрутів № 14 і №25 – перевізник ТзОВ "Міра і К", водій маршруту №31 – перевізник АТП-14630, та водій маршруту №37 – перевізник ЛК АТП №1. У випадку з порушенням водієм маршруту №31 усі матеріали передано представнику перевізника для розгляду ситуації.
 
У інших випадках контролери викликали представників Національної поліції, які склали протоколи про вчинені правопорушення. 

"Коли контролер заходить у транспорт, то, найперше, перевіряє пасажирів, і в разі відсутності квитка виписує їм  штраф. Однак, виявляються, що є випадки, коли пасажир таки оплатив за проїзд, та водій не видав йому квитка. Тоді наші контролери викликають поліцію і вже вона складає протокол на водія. Такі дії водія трактуються як крадіжка і шахрайство. Також поліція перевіряє сам транспортний засіб на предмет його справності, наявність страховки тощо" – наголошують у ЛКП "Львівавтодор".

Нагадаємо, за перший місяць роботи безготівкової оплати на всіх маршрутах громадського транспорту у Львові контролери виписали 670 штрафів.

Додамо, з 1 грудня 2023 року у громадському транспорті Львова розпочали працювати контролери у тестовому режимі. Загалом у Львові для перевірки е-квитка планують працевлаштувати понад 200 контролерів.

Тоді ж у Львові збільшили вартість штрафу за безквитковий проїзд до 300 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.