Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Уляна Пак

lvivrada.gov.ua

Прес-реліз,   Середа, 7 лютого 2024, 13:50

У Львові планують встановити підйомники до приміщень, в яких проживають люди з інвалідністю

Уляна Пак

Депутати, в межах міської програми, запропонували замінювати або ремонтувати ліфти у будинках, де проживають особи з інвалідністю.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

Вчора, 6 лютого, під час засідання комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Львівської міськради депутати розглянули внесення змін до ухвали про затвердження Програми забезпечення доступності житлових приміщень осіб з інвалідністю у кріслах колісних та осіб з інвалідністю з порушенням зору 1 групи.

"Відповідно до цієї програми передбачається встановлення підйомників до житлових приміщень, в яких проживають люди з інвалідністю, встановлення пандусів і закупівля сходового гусеничного пристрою для приміщення. Але до нас звертаються мешканці, які пересувають у кріслах колісних з проханням заміни ліфта у їхньому будинку, бо він не є пристосований для людей з інвалідністю.

До прикладу, на вулиці Петлюри, 34 людина не може заїхати в ліфт , бо він занадто вузький. Відповідно, люди на кріслах колісних залишаються обмеженими у пересуванні, вдома. Тому, ми запропонували внести до цієї програми пристосування, заміну, або ремонт ліфта у будинку, де проживають особи з інвалідністю у кріслах колісних" – розповіла голова комісії, депутатка фракції Європейська Солідарність Уляна Пак.

"На сьогодні заміна ліфтів та їх ремонт здійснюється лише за умови співфінансування з мешканцями. Але не всі мешканці можуть зібрати такі суми. Тому, ми вважаємо, коли у будинку проживає особа на кріслі колісному, то місто має взяти фінансування і відповідальність на себе. Сусіди і донори можуть долучатися до допомоги. Тим більше, коли ми говоримо про безбар’єрне середовище для всіх, як пріоритет у стратегічному плануванні на наступний рік. Додому повертаються наші захисники з інвалідністю, у нас через війну є багато ампутацій, тому маємо створити їм належні умови пересування" – додала депутатка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.