Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Марусяк

Фб ЄС Львів

П'ятниця, 9 лютого 2024, 13:15

Нульове розмитнення для військовослужбовців та учасників бойових дій

Володимир Марусяк

Володимир Марусяк озвучив звернення до КМУ та ВРУ щодо запровадження можливості "нульового розмитнення" для військових та учасників бойових дій.

Під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутат фракції Європейська Солідарність Володимир Марусяк озвучив звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо запровадження можливості "нульового розмитнення" для військовослужбовців та учасників бойових дій, передає пресслужба львівського осередку партії Європейська Солідарність.

"У березні 2022 року радою було прийнято закон про врегулювання правил розмитнення автомобілів на період воєнного стану, який передбачав звільнення від сплати податків за ввезення авто. Але з 1 липня 2022 року його скасували" – розповідає Володимир Марусяк.

"Тобто, військовослужбовці та учасники бойових дій, які обороняли наші землі з перших днів повномасштабного вторгнення не мали безпосередньої можливості скористатися "нульовим розмитненням". І наразі змушені купувати автомобілі для особистих потреб сім'ї чи для службових завдань, сплачуючи всі митні збори.

У парламенті вже зареєстровано кілька законопроєктів, зокрема в інтересах учасників бойових дій, але жоден з них не дійшов до розгляду у сесійній залі. Вважаю таку ситуацію несправедливою щодо захисників України, тому прошу звільнити від оподаткування військовослужбовців та учасників бойових дій. А також врегулювати ризики спекуляції з продажу транспортних засобів ввезених з можливістю “нульового розмитнення" – додав Володимир Марусяк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.