Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

П'ятниця, 22 березня 2024, 10:59

Де у Львові найдешевші квартири в оренду?

Львів - серце Західної України. 

Місто приваблює старовинною атмосферою, вузькими вуличками, кав'ярнями та ресторанами з автентичною кухнею. Львів важливий культурний центр, де проводяться численні фестивалі, концерти та інші заходи. Місто також відоме своїми вищими навчальними закладами.

Багато хто приїздить до Львова на вихідні та святкові дні, проте високим попитом, також, користується довготривала оренда. Студенти та компанії для своїх співробітників часто винаймають житло на кілька місяців і більше. Тому оренда квартир у Львові завжди була й залишається актуальною.

Оренда в різних районах Львова  

У місті є багато варіантів для тих, хто шукає житло. Чи не найважливішим фактором при пошуку є вартість. Щоб знайти гарну та доступну квартиру, важливо розуміти, де шукати, на що звернути увагу та які альтернативи розглядати.

Також важлива умова - транспортна розвʼязка та інфраструктура району.

Як і в інших містах, у Львові найбільшим попитом користуються смарт квартири, євродвушки та двокімнатні. Зазвичай житло шукають з ремонтом, меблями та технікою. Проте, не мебльовану нерухомість часто обирають на довготривалий зйом, тоді майбутні орендарі можуть трохи зекономити.

Так сьогодні, середня місячна вартість однокімнатної квартири становить 450 $, двокімнатна - 500 $, трикімнатне житло можна зняти за 850 $, ну і чотирикімнатна нерухомість обійдеться більш ніж в 1100 $, та це на 600 $ менше ніж торік. Протягом року оренда майже не змінювалась, лише восени був стрибок цін, це повʼязано з початком навчально року.

Найвигідніші райони у Львові це - Залізничний, Личаківський, Сихівський. В Галицькому та Франківському оренда буде трохи вищою, а в Шевченківському - найдорожчою. 

Для більш детальної інформації по кожному району та місяцю переходьте за посиланням.

Як знайти недороге житло 

Ті хто хоч раз займався пошуком орендної нерухомості знають, що процес це не простий. Проте якщо підійди до справи раціонально, можна знайти гарні та вигідні варіанти.

Поради для пошуку недорогих квартир:

1. Розгляньте спальні райони

Віддалені райони пропонують доступні ціни, оскільки вони знаходяться за межами центра та не користуються високим попитом. 

2. Використовуйте онлайн-платформи

Інтернет є відмінним інструментом для пошуку житла. Популярні сервіси або сайти місцевих агентств нерухомості, можуть допомогти знайти різноманітні варіанти квартир у різних районах міста.

3. Пошук кімнат або гуртожитків

Альтернативою може бути кімната у квартирі або місце в гуртожитку. Це більш економічно вигідний варіант порівняно з орендою цілої квартири, особливо для студентів або молодих людей.

4. Співпрацюйте з агентствами нерухомості

Можна звернутись до місцевих рієлторів або філій нерухомості. Вони запропонують різноманітні варіанти відповідно до заявленого бюджету та потреб. Зверніть увагу, зазвичай за такі послуги нараховується комісія.

5. Уточніть деталі

Перш ніж підписувати договір важливо уточнити всі деталі: умови оренди, додаткові витрати, комунальні послуги тощо.

Львів відомий своєю гостинністю та душевністю. Місцеві жителі гостинно зустрічають всіх охочих провести вікенд в центрі міста та людей, що приїхали на тривалий час. Тут знайдеться місце для кожного. Абсолютно всі, хто хоч раз побував у Львові приїздять сюди знову й знову. Місто приваблює своєю атмосферністю, затишними парками та скверами, смачною кухнею та економічною вигодою. Саме тому, Львів називають серцем західної України, яке магнетично притягує людей з усього світу.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.